Foredrag om færøbog blev et tilløbsstykke i Svebølle Aktivitetscenter

Mange købte Óli Jacobsens medbragte bog "Anna Evensen - Dagligdagur i 19. øld", og man måtte stå i kø for at få den signeret.

Mange købte Óli Jacobsens medbragte bog “Anna Evensen – Dagligdagur i 19. øld”, og man måtte stå i kø for at få den signeret.


Bjergsted Lokalhistorisk Forening og Arkiv, havde lørdag d. 22. februar om eftermiddagen, som det i ugen forud var omtalt i Nordvestnyt og dagbladet Sjællandske et spændende besøg fra Færøerne Det var forfatteren Óli Jacobsen, der var kommet hertil for at fortælle om sin sidste bog: Anna Evensen. Dagligdag i 19. årh.. Om familierne Lützen og Evensen.

Óli Jacobsen, der er tidligere lagtingsmand og minister på Færøerne har altid haft stor interesse for Færøernes historie, kultur og folkeminder. Siden han blev opmærksom på folkemindesamleren og skribenten Christian Olsens håndskrevne bog, om dagligdagen på Færøerne i det 19. årh., der er skrevet med baggrund i nogle samtaler, han i perioden 1925-27 havde med den dengang 85 årige provstinde Anna Evensen, har han været optaget af Christian Olsens bog og den historie, der knytter sig til den. Med Óli Jacobsen som tilrettelægger udkom i 2013 en færøsk udgave af Christian Olsens bog, gengivet med en kopi af den originale håndskrift.
Det var med denne bogudgivelse som anledning, at Óli Jacobsen lørdag holdt et foredrag om Færøerne i gamle dage og i forbindelse hermed fortalte slægtshistorie, der i høj grad har relationer til Bregninge sogn, hvor Anna Evensens mand var sognepræst fra 1900 – 1904..
Til lørdagens arrangement var der forventet et fremmøde på omkring 30-40 interesserede, men da dørene åbnedes strømmede folk til, og med omkring 80 fremmødte heraf mange med færøske rødder, må arrangementet med Óli Jacobsen betegnes som en succes.
Forud for arrangementet i Svebølle var der en lille højtidelighed på Bregninge Kirkegård, hvor Bodil Davidsen, et oldebarn af Anna Evensen sammen med Óli Jacobsen besøgte sine oldeforældres gravsted. Bodil Davidsen var kommet den lange vej fra Nødebo i Nordsjælland for at deltage i lørdagens arrangement.

Læs Óli Jacobsens foredrag som pdf-fil: Klik her: Oli Jacobsens foredrag d. 22. feb 2014

Se billederne fra arrangementet – Klik på pdf-filen: Billeder fra en eftermiddag om Anna Evensen

F.P.

Dette indlæg blev udgivet i Bregninge, Kirker, Svebølle. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.