Lokalhistorisk filmaften

Lokalhistorisk filmaften i Svebølle Aktivitetscenter

Lokalhistorisk filmaften i Svebølle Aktivitetscenter
Tirsdag aften, d. 19. ds. var der inviteret til lokalhistorisk filmaften i Svebølle Aktivitetscenter. Det var Bjergsted Lokalhistorisk Forening, der stod for arrangementet, og som sammen med Gunnar Petersen, Viskinge havde sammensat programmet, der bestod af 14 filmklip med en samlet varighed på ca. 2½ time. De omkring 60 fremmødte fik bl.a. set filmklip fra Firhøjskolens indvielse i 1959, fra det kongelige besøg på Sejerø i 1983, fra rundvisningen på Limtræsfabrikken Øresø i 1990, og fra Bregninge-Bjergsted pensionisternes 50 års-jubilæumsfest i Svebølle Hallen. Aftenen blev rundet af med en 25 min. lang film, optaget i forbindelse med festligholdelsen af Bjergsted Kommunes 25-års jubilæum i 1995. En spændende aften, hvor de fremmødte fik lejlighed til at gense mange af den daværende kommunes borgere i en noget yngre udgave, og hvor der for nogles vedkommende også blev lejlighed til at se sig selv i festligt lag sammen med en masse glade mennesker.

På programmet var filmklip fra:

Arkivets 25-års jubilæum:
Købmanden i Føllenslev
Bjergsted Kommunes 25-års jubilæumsdag
Svebølle SBI’s oprykningskamp til Sjællandsserien
Branden på Øresø, Palmesøndag d. 8. april 1990
Bregninge-Bjergsted Pensionistforenings 50-års jubilæumsfest
Firhøjskolens indvielse i august 1959
Rebild Spillemændene i Bjergsted
Huse i Svebølle
Verdens ældste taxa-vognmand, Jens Chr. Petersen
Kongeligt besøg på Sejerø
Autoforhandler Carl Weinreich
Besøg på Øresø i 1990
Bregninges gamle huse – dias-show
Afbrænding af Bregninge Præstegårdslænger

Video: Bjergsted Kommunes 25- års jubilæum d. 1. april 1995

Tak til Willy Nielsen, fordi vi må bruge denne video på arkivets hjemmeside!

1.del

2.del

3. del

4. del

5. del

6. del

F.P.

Dette indlæg blev udgivet i Alleshave, Aunsø, Bjergsted, Bregninge, Eskebjerg, Føllenslev, Gl. Bjergsted Kommune, Havnsø, Kaldred, Nekselø, Sejerø, Svebølle, Særslev/Snertinge, Viskinge. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.