Efterlysning af stjålet Harald Henriksen maleri

Stjålet maleri - malet af Harald Henriksen .

Maleren Harald Henriksen (1883-1960) fandt mange af sine motiver i vort område. Harald Henriksens kunst var i de tidlige år især præget af hans kendskab til J. Th. Lundbye, L.A. Ring og Fynboerne, mens han i de senere år, særligt inden for akvarelmaleriet, fandt en form, hvor han kombinerede det mere traditionelle udtryk med det kendskab, han havde erhvervet til nyere fransk kunst (jf. KID Danmark).Læs om Harald Henriksen på: www.haraldhenriksen.dk.

Harald Henriksens søn, Hans Henriksen oplyser, at hans far også besøgte Sejerø. Det var fra 10. til  25. september 1945.
I løbet af de 15 dage på Sejerø skulle Harald Henriksen ifølge egne oplysninger have malet omkring 20 akvareller. Mon nogle af disse akvareller stadigt findes i vort område?
Arkivet hører gerne fra eventuelle ejere af et Harald Henriksen maleri (eller akvarel) – ikke mindst hvis det/den er fra Sejerø.

F.P.

 

Dette indlæg blev udgivet i Føllenslev, Havnsø, Kulturelle arrangementer, Sejerø, Særslev/Snertinge, Topografi. Bogmærk permalinket.

3 Responses to Efterlysning af stjålet Harald Henriksen maleri

 1. Jorgen Lie skriver:

  Hej,
  Vi har et akvarel af Harald Henriksen her, dog ikke fra Sejeroe. Saa vidt jeg kan se hedder billedet “Gaard ved Nexeloebugten”.

  (skriver bare naar i nu efterspoerger ejere)

  Mvh,
  Jorgen Lie

 2. Hans Henriksen skriver:

  Kære Jorgen Lie
  Jeg er søn af Harald Henriksen og derfor meget interesseret i at se den akvarel I har ‘Gaard ved Nexeløbugten’. Til brug for mit billedarkiv på hjemmesiden haraldhenriksen.dk. Vores stjålne oliemaleri har jeg nærmest opgivet at gense. Men det kunne jo være, og jeg håber stadig.
  med venlig hilsen
  Hans Henriksen

 3. Claus Damgaard Nielsen skriver:

  Hej
  Jeg faldt tilfældigvis over dette indlæg da jeg søgte på billeder af “Harald Henriksen”
  Grunden til at jeg søgte på det er at jeg er ved at rydde op og har et billede/træsnit af ham. Er du interesseret kan du skrive til mig.
  MVH Claus Damgaard Nielsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.