Foredrag om “livets mening og mirakel” i Viskinge-Aunsø Sognegård

De to foredragsholdere Anna Mejlhede og Anja C. Andersen. Foto: F.P.

De to foredragsholdere Anna Mejlhede og Anja C. Andersen.
Foto: F.P.

Foredrag om ”livets mening og mirakel”

Torsdag d. 12. april lagde Viskinge-Aunsø Sognegård hus til et vidt favnende foredrag med astrofysiker og professor ved Niels Bohr instituttet, Anja C. Andersen og orlogspræst ved Holmens Kirke, Anna Mejlhede.

Aftenen forløb som en slags ”ping pong” mellem de to. Anja C. Andersen repræsenterede videnskaben og Anna Mejlhede det kristne budskab. Anja C. Andersen, lod indledningsvis forstå, at hun først var blevet grebet af den kristne tro som voksen, og at det var mødet mellem hende og Mars-forskeren Jens Martin Knudsen, der havde ført til hendes tro.
Ved Jens Martin Knudsens begravelse havde man sunget salmen Op al den ting som Gud har gjort, og den var også blevet sunget ved Anja C. Andersens voksen-dåb.

De to – Anja C. Andersen og Anna Mejlhede udgav i 2012 bogen ”Livet er et mirakel”. I bogen diskuterer Anja C. Andersen og Anna Mejlhede videnskabens og troens syn på nogle af livets store spørgsmål; hvordan blev alting til, og hvor længe kan universet eksistere? Hvordan ser ingenting ud, og hvad betyder det, at noget er uendeligt? Hvad vil det sige at være menneske? Og ja, hvad er meningen med livet? Denne dialog fik de mange fremmødte mulighed for at opleve ”live” denne torsdag aften.

I løbet af aftenen blev det oplyst, at der i København årligt er ca. 50 klare nætter. I Las Palmas på Gran Canaria er der ca. 300. Observatoriet i Brorfelde blev lukket i 1996, hvorefter det blev flyttet til Gran Canaria. Anja C. Andersen fortalte, at der er 120 forskellige modeller for Big Bang, at der gælder samme matematik i hele universet, derfor ligner et mikroskopisk billede af nervereceptorerne i hjernen til forveksling det mønster, fordelingen af galakser tegner på himlen i en meget stor kikkert. De fremmødte blev orienteret om de såkaldte ”Sorte huller”, Einsteins relativitets model, lysets hastighed og i den forbindelse også om de sammenfiltrede partikler, der øjeblikkeligt kommunikerer med hinanden over astronomiske afstande, når der måles på den ene af partiklerne. Endelig blev det oplyst at Niels Bohr-instituttets kvantecomputer årligt bruger for 6 mill. kr. i strøm.

Der var efterfølgende mulighed for at stille spørgsmål, og spørglysten var stor.
Alt i alt en meget spændende aften med et meget stort fremmøde – sognegårdens mødelokale var fyldt til sidste plads.

F.P.

De to foredragsholdere beskæftiger med et billede af en døende stjerne (sol). Den lille hvide dværg der er tilbage når stjernen er slukket ses som en lille hvid prik i midten af det blå. Billedet ligner til forveksling et øje. Foto: F.P.

De to foredragsholdere beskæftiger sig med et billede af en døende stjerne (sol). Den lille hvide dværg, der er tilbage, når stjernen er slukket, ses som en lille hvid prik i midten af det blå. Billedet ligner til forveksling et øje.
Foto: F.P.

Fremmødet var meget stort denne aften. Mange var kommet "langvejs fra". Foto: F.P.

Fremmødet var meget stort denne aften. Mange var kommet “langvejs fra”.
Foto: F.P.

Et udsnit af de mange fremmødte. Foto: F.P.

Et udsnit af de mange fremmødte.
Foto: F.P.

Et udsnit af de mange fremmødte. Foto: F.P.

Et udsnit af de mange fremmødte.
Foto: F.P.

F.P.

Dette indlæg blev udgivet i Alleshave, Aunsø, Bjergsted, Bregninge, Eskebjerg, Faurbo, Føllenslev, Gl. Bjergsted Kommune, Havnsø, Ikke kategoriseret, Kaldred, Kirker, Kulturelle arrangementer, Svebølle, Særslev/Snertinge, Viskinge. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.