Arkivernes Dag 2018

Velbesøgt “Arkivernes Dag” i Svebølle Aktivitetscenter, Åvangen.
Den 15. nov. 2018

Lørdag d. 10. nov. d.å.  havde Bjergsted Lokalarkiv valgt at markere det landsdækkende arrangement, ”Arkivernes Dag”, med en udstilling, der i tekst og billeder sætter fokus på de mange små selvstændige, der i tidens løb har været i det område, der tidligere udgjorde Bjergsted Kommune, – erhvervsdrivende, der i dag er ophørt med at drive virksomhed. Det drejer sig om ca. 200 i alt. Udstillingen, der var arrangeret i Svebølle Aktivitetscenter, Åvangen, fandt, som det hvert år er tilfældet, sted d. 2. lørdag i november.
Fra arkivets side havde man med det valgte tema bestræbt sig på, at udstillingen skulle være interessant for hele det område, der hører under Bjergsted Lokalarkiv.
Bjergsted Lokalarkiv havde arrangeret de mange billeder med tilhørende tekst på 12 udstillingsrammer. Herudover var der fremlagt en stor mængde supplerende materiale, der på forskellig vis relaterede til de nu ikke eksisterende erhvervsdrivende.
Det store arbejde arkivets bestyrelse og medarbejdere forud for udstillingen havde lagt i at præsentere udstillingen bedst muligt, skulle vise sig at være anstrengelserne værd. Med et besøgstal i løbet af udstillingsdagen på mellem 50 og 60 blev de forventninger, lokalarkivet havde til antallet af fremmødte, til fulde indfriet.
Udstillingem kan, som det også var tilfældet sidste år,  ses i Svebølle Aktivitetscenter hele den kommende uge og nedtages først mandag d. 19. nov.
Den nye årbog “Arkivernes Hjul” blev præsenteret på udstillingen, og i løbet af åbningestiden, der var fra kl. 10-kl. 15, blev der solgt 5 af disse spændende bøger, der bringer lokalhistorie fra vort område. – Årbogen koster 100 kr og kan købes hos Bjergsted lokalarkivet i Åvangen. – Åbningstid: Torsdag kl. 14-17.

Billeder fra dagen:

Der var stor interesse for det fremlagte materiale. Foto: F.P.

Der var stor interesse for det fremlagte materiale.
Foto: F.P.

12 udstillingsrammer var tæt besat med billeder og tekst. Foto: F.P.

12 udstillingsrammer var tæt besat med billeder og tekst.
Foto: F.P.

 

F.P.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.