Byvandring i Svebølle d. 14. august 2018

Vi mødtes ved Svebølle Hallens indgang. Herfra gik turen ned ad Højvangen, videre mod øst ad Parcelvej og herefter ned ad Fabrikvej. Herfra ad Jernbanevej, forbi stationen, derefer mod syd til Stationsvej. Igen hen ad Parcelvej til mødet med Mindevej. Herfra ad Nordvestvej til Jernbanevej, hvor selve byvandringen sluttede. Undervejs fortalte Jens Weinreich udførligt om, hvad der i tidens løb har været i de forskellige bygninger, der alle ligger i den gamle bydel. Ca. 40 deltog i byvandringen, der afsluttedes med en sammenkomst i Svebølle Aktivitetscenter, Åvangen, hvor der blev budt på kaffe, the og småkager. Peter Malle Andersen, der er født og opvokset i Svebølle bidrog til underholdningen ved at for tælle om sin slægt på fædrenes siden. Peter Malle Andersens farfar, A.P. Andersen kom til byen og etablerede sig som smed på Mindevej omkring 1920.
Vi var ikke begunstiget af vejret, da et voldsomt regnvejr passerede over Svebølle området, mens byvandringen fandt sted. Trods dette, har arkivet efterfølgende modtaget rosende ord i forbindelse med byvandringen.

Fotos fra byvandringen:

Byvandring 1

Byvandring 2

Byvandring 3

Byvandring 4

Byvandring 5

Byvandring 6

Da vi passerede den tidligere Kaalunds Købmandsforretning ophørte regnen og solen brød frem.

Da vi passerede den tidligere Kaalunds Købmandsforretning ophørte regnen og solen brød frem.

Byvandring 8
Byvandring i Åvangen 1A
Byvandring i Åvangen 2A
Byvandring i Åvangen 3A
Byvandring i Åvangen 4A
F.P.

Dette indlæg blev udgivet i Svebølle. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.