Foreningen

Bjergsted Lokalhistorisk Forening og Arkiv
Centervej 13, “Åvangen”, 4470 Svebølle

Lokalhistorisk forening, der driver arkivet, for syv af Skippinge Herreds Kirkesogne: Føllenslev (med Nekselø), Særslev, Bregninge, Bjergsted, Viskinge, Avnsø og Sejerø,
hvilket vil sige den tidligere Bjergsted Kommune,  blev stiftet den 26. november 1979.
Bestyrelsen og medarbejderne består af frivillige, interesserede personer med kendskab til egnens lokalhistorie m.v.

Arkivets formål er at indsamle, registrere og bevare arkivalier, billeder, skriftligt materiale og andre data med tilknytning til det geografiske område, der udgjorde den tidligere Bjergsted Kommune, dens borgere, foreninger, virksomheder og institutioner i fortid og nutid.

Lokalhistorisk Forening og Arkiv stiller det indsamlede materiale til rådighed for offentligheden efter de gældende regler for tilgængelighed.

På Lokalhistorisk Arkiv kan man:

  • Læse Kirkebøger
   • Læse Folketællingslister
   • Se gamle fotografier
   • Se gamle landkort
   • Finde lokalhistorie

Lokalhistorisk Forening og Arkiv er medlem af Lokalhistoriske Arkiver i Vestsjælland (LAV) og Sammenslutningen af Lokalarkiver (SLA).

Lokalhistorisk Forening og Arkiv i Gammel Bjergsted Kommune deltager i lokale, amtslige og landsdækkende fællesregistreringer, der er godkendt af SLA eller LAV

Tænk på Arkivet før noget smides væk. Vi samler på fotos, breve, svendebreve, protokoller, ja, alt hvad der kan bidrage til at fortælle om fortiden. Vi gemmer lokalhistorie til eftertiden.

Kontakt os venligst pr. telefon, brev, E-mail eller ved personlig henvendelse på Arkivet, som har til huse i ældrecentret “Åvangens” bygning. – Adressen er:
Centervej 13, 4470 Svebølle.

Vi kommer gerne hjem til Dem og henter de ting, som de ønsker at skænke til foreningen.

Lokalhistorisk Forening og Arkiv udgiver et medlemsblad, afholder byvandringer, forskellige arrangementer, udflugter og foredrag.

Lokalhistorisk Foreninge og Arkiv har brug for lokal opbakning og andre, der er interesseret i vores arbejde. Det er derfor vigtigt, at vi får støtte og aktive medlemmer fra vores lokalområde, så derfor bak op om foreningen og

BLIV MEDLEM af

Lokalhistorisk Forening og Arkiv

Som medlem af Lokalhistorisk Forening og Arkiv modtager De/I medlemsbladet tre gange om året. Medlemsbladet indeholder forskellige spændende fortællinger, billeder m.m.
Anmodning om medlemskab kan ske skriftligt eller telefonisk.
E-mail: Bjergstedarkiv@live.dk
Tlf.; 59 29 14 08

Årskontingent for enkelt medlemmer: kr. 100,00
–                         –    ægtepar                     : kr. 150,00

Kontingentperiode: Fra marts til marts.

På Lokalhistorisk Arkiv har vi altid brug for frivillig arbejdskraft. Har du lyst til at være sammen med andre frivillige og udføre et stort og spændende stykke frivilligt arbejde, så kontakt Arkivet.

Du behøver ikke at have kendskab til journalisering, arkivering m.v., vi skal nok lære dig det. Bare du har lyst og interesse.

 

2 Kommentarer til Foreningen

 1. Kristian Bøjesen Kristiansen skriver:

  Jeg har et håb om, at jeg måske kan få hjælp til at lede efter min slægt. Min bedstefar hed Kristian Kristiansen og var fisker og boede i Havnsø. Min bedstemor hed Ane Margrethe Kristiansen(født Jensen) Jeg har fundet min far i kirkebogen. Min far Jens Bøjesen Kristiansen. var født d. 23/11-1902 i Følleslev sogn. Jeg vil gerne lede efter min slægt på min fars side, og jeg har et håb om, at jeg ved at sende denne mail kan få hjælp. På forhånd tak.
  Med venlig hilsen
  Kristian Bøjesen Kristiansen

  • Bjergsted Arkiv skriver:

   Kære Kristian Bøjesen Kristiansen
   Din henvendelse vil snarest blive forelagt arkivets slægtsforsker Kaj Cedersted, der vil kunne give dig råd om, hvordan du finder tilbage i din slægt.

   Med venlig hilsen
   Flemming Paulsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *