Svebølles Oprykning

Svebølles oprykning til Sjællandsserien i 1954
Hjemmesiden har d. 23. nov. 2011 fra Gunnar Petersen, Viskinge modtaget dette video-klip, der viser optagelser fra den kamp, Svebølle spillede på Svebølle Stadion d. 13. juni 1954, – en kamp der gjaldt oprykning til Sjællandsserien og som Svebølle vandt
7 – 2. Kan du ikke komme ind på Gunnar Petersens link så klik på det efterfølgende link!

http://bjergstedarkiv.dk/?p=1339

Ved Flemming Paulsen:
(Læs om oprykningen til 2. div. nederst på siden!)

13. nov. 2011
Godkendt!
Som afskutning  på efterårssæsonnen i fodbold har TV2ØST-sporten foretaget en vurdering af den indsats de 5 divisionshold i området har ydet siden sæsonnens start.  SBI Svebølle ligger ved sæsonnens afslutning på en 6. plads med 25. points. For SBI Svebølles vedkommende lød TV2ØST dommen på GODKENDT!
De 5 hold, der var med i bedømmelsen er SBI Svebølle, Lollands-Falster Alliancen, som også fik bedømmelsen GODKENDT, Næstved,  NORDVEST FC Holbæk og FC Vestsjælland.
For de 3 sidstnævnte vedkommende lød bedømmelsen på IKKE Godkendt!

Se stillingen i 2. div. øst ved sæsonnens afslutning – klik på linket:
http://www.dbu.dk/turneringer_og_resultater/resultatsoegning/position.aspx?poolid=129195

21. okt. 2011
Så skete det igen: Den 21. okt. 2011 blev der endnu en gang skrevet fodboldhistorie af Svebølle SBI
1206 tilskuere så klubbens 2. divisionshold vinde 2 – 0  i sæsonens første lokalopgør mod Holbæks 2. divisionshold (Nordvest FC) på Holbæk Stadion i aftenens lyskamp.
Svebølles sejr var iøvrigt den første nogensinde på Holbæk Stadion.

21. sept. 2011

Her mindre en 3. mdr. efter oprykningen til 2. division “skrev” Svebølle SBI endnu en gang lokalhistorie. Det skete onsdag d. 21. sept. kl. 16.30 på Svebølle Stadion, hvor Svebølle mødte superligaklubben SønderjyskE  i  3. runde af landspokalturneringen under DBU.

Program udleveret ved indgangen til Station

Svebølle – SBI’s oprykning

Tirsdag d. 28. juni 2011 sikrede Svebølle Boldklub (SBI) sig oprykning til foldboldens 2. division og 1. holdet skal næste sæson spille i 2. division øst.

– A’propos oprykningen er det spændende at kigge tilbage i tiden. I 1962 blev der også spillet topfodbold i Svebølle. Holdet spillede da i Sjællandsserien sammen med Kalundborg (KGB), som dengang var “arvefjenden”!  I den kommende sæson er det Holbæk (Nordvest FC), der må betegnes som “arvefjenden”.

I Kalundborg Folkeblad fra den 12. april 1962 kan man læse følgende:

Svebølle spillede 3-3 mod Holbæks divisionshold (4. division)
Svebølles sjællandsseriehold og Holbæks divisionshold spillede i aftes i Svebølle en jævnbyrdig træningskamp, som endte 3-3. Efter at Holbæk havde ført 3-2 ved pausen. Holbæk kom i føring efter et indlæg fra højre, og Ove Petersen tabte bolden ind i mål, men kort efter udlignede Svend Erik Stoltz efter et strålende gennemført angreb. Ole Petersen øgede derefter for Holbæk, men Svebølle sled bravt i det, og det var lidt ufortjent, at Holbæk kom i føring 3-1 ved Arne Nielsen. Inden pausen reducerede Chr. Larsen til 3-2.  2. halvleg var lige så jævnbyrdig, som 1. og det var Chr. Larsen, der kom med det udlignende mål. Kampen viste, at Svebølle har fundet formen, og forhåbentlig kan de få det gode spil frem i turneringskampen mod Køge på søndag.
På samme side kan man læse:
Svebølles sjællandsseriehold, der på søndag spiller hjemme mod Køge ser således ud:
Ove Petersen, Erik Jacobsen og Børge Hansen, Henry Larsen, Kent Christensen og Ole Hansen, Jørgen Ole Therkelsen, Jacob Peter Therkelsen, Svend Erik Stoltz, Erik Lykke og Chr. Larsen.

Den 6. maj samme år kan man i Folkebladet læse, at Kalundborg (KGB) nedsablede Svebølle med et 1-7 nederlag på Svebølle Stadion under overværelse af 1300 tilskuere, – det var andre tider dengang!

Dette indlæg blev udgivet i Fodbold. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.