Foredrag om Tanzania med Margit og Henrik Nielsen

Den 12. september 2017  var der i  Svebølle  Aktivitetscenter inviteret til foredrag med Margit og Henrik Nielsen. Begge har en fortid som lærere ved Svebølle Skole og for Henriks vedkommende også en fortid som organist ved Viskinge og Aunsø Kirker.
I 4 år arbejdede Margit og Henrik som undervisere udsendt af Mellemfolkeligt Samvirke i Monduli i Tanzania – ikke langt fra Arusha, og efterfølgende har de flere gange besøgt Tanzania og har i den forbindelse også fungeret som rejseledere.
Under foredraget, der var et lysbilledforedrag, blev der vist mange flotte billeder af masaierne og den natur, der omgiver dem.

Masaierne hytter, der bliver bygget og vedligeholdt af kvinderne. Foto: Margit og Henrik Nielsen

Masaiernes hytter, der bliver bygget og vedligeholdt af kvinderne. Foto: Margit og Henrik Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilimanjaro - Afrikas højeste bjerg, der er 5.895 m højt. Foto: Margit og Henrik Nielsen

Kilimanjaro – Afrikas højeste bjerg, der er 5.895 m højt.                    Foto: Margit og Henrik Nielsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Masai marken - masaierne elsker stærke farver. Foto: Margit og Henrik Nielsen

Masai-marked – masaierne elsker stærke farver.                                 Foto: Margit og Henrik Nielsen

Margit og Henrik fortalte om deres tanzaniske hverdag, om deres møde med masaierne og om masaiernes traditionsrige og stærkt mandsdominerede liv. – Masai-mandens vigtigste opgave er at tilse, at kvinderne udfører det arbejde, der skal gøres, dvs. føde børn, passe børn, passe kvæg, lave mad og passe og vedligeholde de hytter, de bor i.
Der er en stor kirkegang i området (Monduli Lutheran Church). Og der blev gjort flittig brug af Henriks evner i den forbindelse, ligesom han ind i mellem måtte sørge for postbesørgelsen fra Arusha.
Skolesystemet i Tanzania er på mange måder inspireret af det engelske skolesystem. Er en masaipige kommet ind på Masaigirls Secondary School, har hun store muligheder for at frigøre sig fra den kvindeundertrykkelse, hun ellers ville kunne se frem til.
En masai mand har normalt 4 koner, og Henrik fik da også tilbudt et liv med flere koner, men insisterede dog på, at han havde nok i Margit.
Det vakte undren, at Henrik nedværdigede sig til at bære sin egen rygsæk, og at han ikke forlangte, at Margit påtog sig den byrde.
Lidt uhyggeligt var det, at blive bekendt med, at masai-pigerne alle bliver omskåret i 14-årsalderen. – Begrundelse: Ellers vil de ikke kunne føde børn!
25 mødte op denne aften for at høre det spændende foredrag.

Billeder fra aftenen:

Aftenens foredragsholdere er netop ankommet. Foto: F.P.

Aftenens foredragsholdere er netop ankommet. Foto: F.P.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: F.P.

Margit og Henrik er “kendte ansigter” i Svebølle –  Foto: F.P.

Foto: F.P.

Foto: F.P.

Apparaturet prøves af. Foto: F.P.

Apparaturet prøves af. Foto: F.P.

Margit og Henrik havde medbragt lokal kunst fra Tanzania. Overskuddet ved salget går til bedring af forholdene for masaipigerne. Foto: F.P.

Margit og Henrik havde medbragt lokal kunst fra Tanzania. Overskuddet ved salget går til bedring af forholdene for masai-pigerne.   Foto: F.P.

Fremmødet til denne spændende aften var på omkring 25. - Foto: F.P.

Fremmødet til denne spændende aften var på omkring 25. – Foto: F.P.

 

 

 

 

F.P.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.