Hvorfor forske i slægten?

Slægten Weinreich red. A.
Sådan spurgte Kristeligt Dagblad i en overskrift til en artikel, der blev bragt i bladet d. 31. marts 2006. Artiklen blev til gennem en samtale mellem formand for Slægten Weinreich,
Christian Weinreich og journalist Dorte Remar. Christian Weinreich, er søn af den navnkundige Carl Weinreich, der blev født i Bjergsted d. 25. okt. 1881 som søn af gårdejer Jørgen Christian Weinreich og hustru Marie Christine og døbt i Bjergsted Kirke 1. nytårsdag 1882. Der var dengang ingen, der kunne forestillede sig, at dåbsbarnet, den lille Carl Daniel skulle blive én af Nordvestsjællands mest betydningsfulde personer som opfinder, igangsætter, autoforhandler og erhvervsmand. Forventningerne til den unge Weinreich var dengang, at han, når den tid kom, skulle være landmand ligesom sin far. I eftermælet er Carl Weinreichs liv og virke blevet omtalt som eventyret om ”den fattige bondedreng fra Bjergsted”, der formåede at svinge sig op til at blive én af Nordvestsjællands mest betydningsfulde og markante skikkelser på erhvervsområdet. Den 7. august 1959, aktiv til det sidste, døde Carl Weinreich, efter få dages sygdom på Amtssygehuset i Holbæk. Der var på dette tidspunkt afdelinger i Holbæk, Kalundborg og Snertinge. Det var i  landsbyen Snertinge det hele begyndte. En tredjedel af indbyggerne her havde en overgang mere eller mindre deres udkomme fra Carl Weinreichs virksomhed.

Læs Christian Weinreich og Dorte Remars artikel – klik her: Slægten Weinreich

F.P.

 

Dette indlæg blev udgivet i Bjergsted, Slægtsforskning, Særslev/Snertinge. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.